FOHN – Muistitietotutkijoiden verkosto

FOHN – Muistitietotutkijoiden verkosto on suomalaisten muistitiedosta kiinnostuneiden tutkijoiden yhdysside. Verkoston tehtävänä on tehdä tunnetuksi muistitietotutkimusta (engl. oral history), lujittaa muistitietotutkijoiden välistä yhteistyötä sekä järjestää kotimaisia ja kansainvälisiä tutkijatapaamisia. FOHN on IOHA:n eli International Oral History Association jäsen, ja sillä on erinomaiset yhteydet kansainvälisiin muistitietotutkimuksen instituutioihin ja tutkijoihin. Meitä voit seurata myös Facebookissa: Finnish Oral History Network.

 

Tulevat seminaarit ja konferenssit

KASVATUKSEN MIELI JA MUISTOT -SEMINAARI

11.5.2017 Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki

Kasvatushistorian elämäkerta- ja muistitietotutkimuksen verkosto (KEMU) yhdessä muistitietotutkijoiden verkoston FOHNin, Nuorisotutkimusseuran, Suomen Historiallisen Seuran sekä Kasvatuksen ja koulutuksen historian seuran kanssa monitieteisen seminaarin, jossa pohditaan kasvatukseen liittyvien muistojen ja kokemusten tutkimuksen lähteitä, metodeita ja näkökulmia.

IOHA 2018 - MEMORY & NARRATION

18.-21.6.2018, Jyväskylä

XX International Oral History Association Congressin teema on "Memory & Narration". Kongressissa pohditaan muun muassa muistitietotutkimuksen metodologisia kysymyksiä sekä muistitiedon moniulotteista luonnetta kerrontana ja menneisyyttä koskevana tietona.

 

Yhteystiedot:

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
FOHN – Muistitietotutkijoiden verkosto
PL 259, 00171 Helsinki
Pj. Anne Heimo (anne.heimo[a]utu.fi) tai sihteeri Ulla Savolainen (ulla.savolainen[a]helsinki.fi)