Kääntäjäresidenssi Helsingissä

FILIn residenssiohjelma on perustettu ulkomailla asuvien ammattilaisten käännöstyöskentelyn tukemiseksi. Ohjelma kattaa matkat, majoituksen ja stipendin (750 €). Residenssiaika on kolme viikkoa maaliskuussa, seuraavan kerran 27.2.–19.3.2017.

Residenssipaikkana 2017 on Eläintarhan huvila Helsingissä, josta FILI vuokraa kääntäjille huoneet. 1800-luvun idyllinen huvila sijaitsee keskeisesti Töölönlahden rannalla lyhyen matkan päässä keskustasta. Huvilan omistaa Helsingin kaupunki ja siellä on myös muita taiteilijaresidenssejä.

Huoneisiin kuuluu peruskalustuksen lisäksi vuodevaatteet ja kylpypyyhkeet. Asukkaiden yhteiskäytössä on olohuone (jossa tv) sekä 2 suihkuhuonetta, 2 wc:tä ja keittiö. Keittiö on täysin varustettu ja nykyaikaisesti koneellistettu, joten asukkailla on mahdollisuus valmistaa siellä ateriat. Asukkaiden yhteiskäyttöön on varattu myös pyykinpesukone ja kuivuri.

Vuoden 2017 residenssiläisiksi on valittu Mattias Huss (suomi-ruotsi-kääntäjä) ja Jesper Klint Kistorp (ruotsi-tanska-kääntäjä).

 

http://www.elaintarhanhuvila.fi/fi/residenssi

Maaliskuussa 2016 residenssikääntäjinämme työskentelivät Annie Prime (Iso-Britannia) ja Owen Witesman (Yhdysvallat).