Luovutukset

Kirjallisuusarkistoon vastaanotettu aineistoluovutus aineiston vastaanottotilassa kesäkuussa 2014. SKS KIA. Kuva: Milla Eräsaari.
Aineistoluovutus. Kuva: Milla Eräsaari.
Otamme vastaan hankintapolitiikkamme mukaista arkistoaineistoa. Neuvottele kanssamme luovutuksesta etukäteen.

Kirjallisuus- ja kulttuurihistoriallinen aineisto

Otamme vastaan kirjailijoiden, kääntäjien ja muiden kulttuurivaikuttajien sekä SKS:piirissä toimineiden henkilöiden alkuperäisiä henkilöarkistoaineistoja, kuten kirjeenvaihtoa, päiväkirjoja, käsikirjoituksia, luonnoksia, puheita, esitelmiä, piirroksia, kuvia ja äänitteitä. Lisäksi otamme vastaan kirjallisten yhdistysten aineistoja.

Perinteen ja nykykulttuurin aineisto

Keräämme perinnettä ja muistitietoa käsikirjoituksina, kuvina ja äänitteinä. Jokainen kansanperinteen tallennuksesta kiinnostunut voi lähettää aineistoa. Otamme vastaan mm. tarinoita, uskomuksia, leikkejä, vitsejä, lauluja, sananparsia ja arvoituksia, kuvauksia juhla- ja merkkipäivien vietosta ja ihmisten arkisesta elämänmenosta.

 

Tutustu ensin arkiston esitteeseen.

Sovi kanssamme etukäteen luovutettavasta aineistosta ja sen toimittamisesta. Laadimme luovutetuista aineistoista luovutussopimuksen, jolla aineiston omistusoikeus siirtyy arkistolle ja jossa määritellään aineiston käyttöoikeudet.

SKS:n arkiston aineiston vastaanotossa on tauko 1.11.2021 lähtien.

SKS:n arkiston hankintapolitiikka (hyväksytty SKS:n hallituksen kokouksessa 30.4.2019)