Juhana Aunesluoma ja Susanna Pettersson SKS:n hallitukseen

20.11.2017 - 11:00
SKS:n valtuuskunta valitsi uusia jäseniä SKS:n hallitukseen kaudelle 2018–2020.

SKS:n hallitukseen kaudelle 2018−2020 on valittu uusina jäseninä tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma ja museonjohtaja Susanna Pettersson.

Juhana Aunesluoma on poliittisen historian dosentti ja Eurooppa-tukimuksen verkoston tutkimusjohtaja Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusalansa on Suomen ja Euroopan kansainväliset suhteet, taloushistoria ja kansainvälinen talousdiplomatia. Hän on julkaissut useita teoksia, monografioita ja artikkelikokoelmia sekä lukion historian ja yhteiskuntaopin oppikirjoja.

Ateneumin taidemuseon johtaja, dosentti Susanna Pettersson on erikoistunut museohistoriaan ja kokoelmatutkimukseen. Aikaisemmin hän on työskennellyt Suomen Lontoon instituutin johtajana, Alvar Aalto -säätiön ja museon johtajana ja mm. Valtion taidemuseon kehitysjohtajana. Susanna Pettersson on Aalto-yliopiston hallituksen jäsen ja Suomen Japanin instituutin säätiön hallituksen puheenjohtaja.

SKS:n toiminnasta vastaa hallitus, johon kuuluu yhdeksän seuran jäsentä. SKS:n hallituksen kokoonpano vuonna 2018 on: tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma (Helsinki), professori Mari Hatavara (Tampere), dosentti Anne Heimo (Turku), professori Tiina Onikki-Rantajääskö (Helsinki), museonjohtaja Susanna Pettersson (Helsinki), professori Minna Suni (Jyväskylä), professori Lotte Tarkka (Helsinki), ylijohtaja Pekka Timonen (Helsinki) ja professori Risto Turunen (Joensuu).

SKS:n valtuuskunnan jäsenet edustavat SKS:n keskeisiä tutkimusaloja, kulttuurin, kirjallisuuden, suomen kielen ja historian tutkimusta. Valtuuskunta valitsee SKS:lle hallituksen ja valvoo sen toimintaa.
Lue lisää.