Kirjanjulkistustilaisuus: Suomen Kansallisteatteri ristipaineissa

Aika: 
27.3.2019 -
17:00 to 18:30
Paikka: 
Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen teatterikuja 1, Helsinki

Suomen Kansallisteatteri ristipaineissa – Kai Savolan pääjohtajakausi 1974–1991 julkaistaan Kansallisteatterin Lavaklubilla Maailman teatteripäivänä keskiviikkona 27.3. kello 17.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Pirkko Kosken tutkimus täydentää arvokkaalla tavalla kuvaa Suomen Kansallisteatterista. Julkistustilaisuudessa Koski kertoo teoksesta ja sen teemoista. Hänen kanssaan teatterin johtamisesta, ohjaajan roolista, kansainvälisyydestä ja ohjelmistovalinnoista ovat keskustelemassa Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun professori Saana Lavaste.

Nyt julkaistava kirja käsittelee kiinnostavalla tavalla 1970–1990-lukujen teatteria, joka, kuten koko suomalainen yhteiskuntakin, eli suurten muutosten keskellä. Kansallisteatteri koettiin 1970-luvun alussa pysähtyneeksi ja vanhoilliseksi, mutta 1990-luvulla jo teattereidemme edelläkävijäksi. Tänä aikana teatterin pääjohtajana toimineen Kai Savolan toiminnassa korostuivat yksilölähtöinen sosiaalinen vastuu, erottautuminen nationalistisesta kansallisesta ajattelusta ja kansainvälisyys.

Pirkko Koski on Helsingin yliopiston teatteritieteen professori emerita.