Helsingin henget KauhuConissa

Aika: 
6.4.2019 -
15:00 to 15:45
Paikka: 
Rikhardinkadun kirjasto, Lukusali, Rikhardinkatu 3, Helsinki
Lisätietoa: 
https://www.facebook.com/KauhuCon/

Helsingin henget – Opas aaveiden pääkaupunkiin -teoksen kirjoittajakaksikko Vanessa Kairulahti ja Karolina Kouvola esitelmöivät KauhuCon-festivaalilla lauantaina 6.4.2019. KauhuCon 2019 on kaikille kauhukulttuurista kiinnostuneille suunnattu avoin tapahtuma. Se tarjoilee kattauksen esitelmiä, luentoja, paneeleita, näyttelyjä ja myyntialueen. Tapahtuma on maksuton.

Karolina Kouvola (TM) valmistelee uskontotieteen väitöskirjaa tietäjähahmoista ja kansanparantamisesta Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut Helsingin henkien lisäksi tietokirjan Soturit: Assassiineista samuraihin (SKS, 2017). Koska historia on ymmärrettävä kokonaisuutena, kiinnostavat häntä kummitustarinoiden lisäksi menneisyyden vaietut ja synkät puolet, joista ei yleensä kuule museonäyttelyissä eikä lue historiankirjojen sivuilta.

Vanessa Kairulahti on kulttuurialan moniosaaja ja tietokirjailija, joka on syventynyt historian synkempiin puoliin ja kummitustarinaperinteeseen mm. Helsingin henget -teoksessa (SKS, 2018). Uskontotieteilijänä hän on erikoistunut suomalaiseen kansanuskoon ja kokee intohimokseen tarinallistaa historian kerrontaa.