Luitko nuorena Pikku Jättiläistä? – Kerro lukukokemuksistasi SKS:lle

Katsotaan Pikku jättiläisestä. Kuva: Lauri Julkunen
3.10.2019 - 10:45
SKS ja tutkija Lauri Julkunen Jyväskylän yliopistosta keräävät Yrjö Karilaan tietokirjaan Pikku Jättiläinen liittyviä muistoja ja kokemuksia.

Yrjö Karilaan toimittama ja WSOY:n julkaisema Pikku Jättiläinen oli pitkään Suomen luetuimpia tietokirjoja, joka löytyi lähes joka kodista. Yleistietoa, listauksia ja erilaisia ohjeita yhdistelevää kirjaa markkinoitiin etenkin nuorille sopivana ajanvietteenä, joka tarjosi virikkeitä itseopiskeluun ja aineksia tietokilpailuihin. Pikku Jättiläisen ympärille perustettiin jopa oma kerhonsa.

Mikä sai sinut lukemaan Pikku Jättiläistä? Minkälaiset asiat kiinnostivat siinä eniten? SKS:lle voi kirjoittaa joko omista tai lähipiirin lukukokemuksista Karilan klassikkoteokseen liittyen. Kertoa voi esimerkiksi, missä kirjaa luettiin ja kenen kanssa, ratkaisiko kirja kavereiden kesken syntyneitä riitoja tai tutustuttiko se johonkin aihepiiriin.

Katsotaan Pikku Jättiläisestä! -keruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksen väitöskirjatutkija, FM Lauri Julkunen. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. SKS tiedottaa tuloksista keväällä 2020 ja arpoo kaikkien osallistujien kesken kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/pikkujattilainen

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi