Minun Teiniliittoni – Kerro SKS:lle muistosi teinitoiminnasta

Kuva: Kari Hakli, Helsingin kaupunginmuseo
15.2.2021 - 11:00
Olitko mukana Suomen Teiniliitossa tai paikallisessa teinitoiminnassa? SKS sekä Turun, Jyväskylän ja Helsingin yliopistojen tutkijat keräävät muistoja ja kokemuksia Teiniliitosta ja koululaiselämästä.

Miltä tuntuu nyt muistella teinitoimintaan liittyviä kokemuksiasi, nuoruutesi yhteiskunnallisia näkemyksiä ja niihin liittyviä valintojasi? Miten ne ovat vaikuttaneet elämääsi ja mikä merkitys niillä on ollut sinulle?

Minun Teiniliittoni -keruu on avoin kaikille, jotka haluavat jakaa muistojaan. Olemme kiinnostuneita niin paikallisissa teinikunnissa toimineiden kuin Teiniliiton järjestötasollakin vaikuttaneiden kokemuksista.

Kerro, miten lähdit mukaan teinikuntaan ja millainen oli roolisi siinä. Koitko Teiniliiton omaksesi? Osallistuitko valtakunnallisille teinipäiville, liittokokouksiin, kursseille tai taksvärkkiin? Miten maailmankatsomuksesi kehittyi? Entä miten koulu ja kotiväki suhtautuivat teinitoimintaan? Kerro myös, mikä mielestäsi aiheutti Teiniliiton lopun.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura sekä Turun, Jyväskylän ja Helsingin yliopistojen hanke Teiniliitto, vimma ja rakkaus – Tunneregiimin murros oppikoulumaailmassa 1960–75 järjestävät Minun Teiniliittoni -muistitietokeruun 15.2.–15.6.2021.

Tutkimuksen tulokset julkaistaan tieteellisissä ja yleistajuisissa julkaisuissa kotimaassa ja kansainvälisesti. Kirjoitukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista syksyllä 2021. Arvomme kirjapalkintoja kaikkien vastaajien kesken.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/minunteiniliittoni

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi