SKS haluaa lukea suomalaisten mediapäiväkirjat maaliskuun 10. päivältä

Lehteä lukeva nainen ja puhelin. Kuva: Jukka Timonen.
2.3.2021 - 12:45
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura sekä Lapin ja Helsingin yliopistojen tutkijat järjestävät toista kertaa valtakunnallisen Yksi päivä mediaa -kirjoitustapahtuman, jossa suomalaisia pyydetään pitämään mediapäiväkirjaa yhden päivän ajan.

Median seuraaminen on osa arkeamme alati muuttuvassa maailmassa. Myös media muuttuu, samoin kuin suhteemme mediaan ja tavat, joilla mediaa – perinteistä tai digitaalista – käytämme.

Kaksikymmentä vuotta sitten järjestimme Yksi päivä mediaa -kirjoitustapahtuman, jossa yli 1500 vastaajaa kirjoitti mediapäivästään. Pyydämme sinua jälleen pitämään päiväkirjaa yhdestä mediapäivästäsi, keskiviikosta 10.3.2021, sekä kirjoittamaan lisäksi kokemuksistasi sinulle elämänaikana tärkeäksi muodostuneiden medioiden parissa.

Kerro, mitä seurasit, katsoit, kuuntelit tai luit mediasta, miten viestit mediassa tai käytit mediaa keskiviikkona 10.3.2021. Minkälaisia ajatuksia, tunteita ja toimintaa median käyttöösi liittyi tuona päivänä? Kerro myös, mikä media on sinulle tärkeä jokapäiväisessä elämässä ja millaista elämä sen äärellä on ollut. Minkälaisia ajatuksia ja tunteita sinulle tärkeään mediaan on liittynyt vuosien varrella?

Kirjoituskutsu on tarkoitettu kaikenikäisille – nuorille, aikuisille sekä ikääntyneille. Lähetä mediapäiväkirjasi SKS:lle huhtikuun 10. päivään mennessä joko verkkolomakkeella tai postitse. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja ja tiedotamme tuloksista kevään 2021 aikana.

Elämäni mediat ja yksi päivä mediaa -keruun järjestävät yhteistyössä Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Lapin yliopisto ja Helsingin yliopisto.

Lue lisää: www.finlit.fi/yksipaivamediaa

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi