Avantgarde Suomessa -teoksen julkistustilaisuus

Avantgarde Suomessa (SKS 2021)
Aika: 
16.8.2021 -
12:00 - 14:00
Paikka: 
Verkossa ja SKS:n juhlasalissa, Hallituskatu 1, Helsinki
Lisätietoa: 
tiedekirjat@finlit.fi

Avantgarde Suomessa -teoksen julkistustilaisuus

Ohjelma

  • Irmeli Hautamäki, Laura Piippo ja Helena Sederholm: Avantgarde Suomessa -teoksen sisällöstä ja taustoista
  • Paneelikeskustelu: Riikka Ala-Hakula, Timo Huusko, Aleksi Lohtaja, Kristina Malmio ja Tanja Tiekso. Keskustelua johtaa kirjallisuudentutkija FT, dosentti Teemu Ikonen.

Avantgarde Suomessa on ensimmäinen suomalaista avantgardetaidetta laajasti käsittelevä teos. Se selvittää, miten avantgarden yhteiskunnalliset, poliittiset ja taiteelliset pyrkimykset näkyvät suomalaisessa kirjallisuudessa, kuvataiteessa, arkkitehtuurissa, muodissa ja musiikissa. Suomalaiset taiteilijat ovat olleet osa avantgarden kansainvälisiä verkostoja 1900-luvun alusta asti. Kirjan läpäisevänä teemana on taiteen kansainvälisyyden ja kansallisuuden ristiveto. Teos auttaa ymmärtämään nykytaiteen yhteyden varhaiseen avantgardeen ja osoittaa suomalaisten naistoimijoiden, kuten Ellen Thesleffin, Hagar Olssonin ja Armi Ratian, merkityksen avantgardelle. Samalla kokoomateos luo kriittisen katsauksen historiaan ja tarkastelee kritiikin ja taiteen portinvartijoiden roolia avantgarden esiin pääsemissä ja katveeseen joutumisessa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.
Koronarajoitusten vuoksi SKS:n juhlasaliin mahtuu noin 30 henkeä. Suosittelemme yleisölle kasvomaskin käyttöä.

Tilaisuutta voi seurata myös verkossa. Ilmoittaudu verkkotapahtumaan yllä olevasta linkistä. Lähetämme linkin Zoom-tapahtumaan ennakkoon ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Sisäänkäynti liikuntaesteisille on SKS:n Mariankadun puoleiselta ulko-ovelta (ks. Esteettömyys).