Juuret Martsarissa -kirjan julkistamistilaisuus

Aika: 
8.5.2019 -
18:00 - 20:00
Paikka: 
Martinlaakson kirjasto, Laajaniityntie 3, Vantaa
Lisätietoa: 
Jukka Ahonen / martsari50@gmail.com

Tervetuloa Martinlaakson kirjastoon 8.5.2019 klo 18 Juuret Martsarissa -kirjan julkistamistilaisuuteen. Kirjan tekijä Jukka Ahonen saapuu paikalle kertomaan mietteitä kirjastaan. Paikalla ovat keskustelemassa Sir Elwoodin nokkamies ja muusikko Juha Lehti, Martsarissa asuva kirjailija Katri Lipson ja paikallisen lukion pitkäaikainen äidinkielen ja draaman lehtori Maissi Salmi. Tilaisuudessa on 50-vuotiaan Martsarin kunniaksi kahvitarjoilu.

Juuret Martsarissa (SKS 2019) kertoo legendaarisen pääkaupunkiseudun lähiön, Martinlaakson, tarinan. Lukuisat martsarilaiset ovat osallistuneet kirjan tekemiseen.

Suomi lähiöityi puoli vuosisataa sitten kun sadattuhannet suomalaiset muuttivat työn perässä maalta kaupunkiin. Metsät ja pellot muuttuivat betoniviidakoiksi. Asfalttipihat täyttyivät leikkivistä lapsista. Martsarissa kasvoivat mm. formulatähdet Mika Häkkinen ja Mika Salo sekä muusikko Juha Lehti ja kirjailija Katri Lipson. Nyt vanha Martsari on katoamassa. Vanhaa puretaan, uutta rakennetaan. Lähiö valmistautuu ottamaan vastaan uuden aallon asukkaita. Vaikka paljon muuttuu, yksi asia säilyy: Martsarin henki.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Lue lisää:
https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/707125-martinlaakson-tarinat-tallennetaan-kirjaksi-loytyyko-sinulta-vanhoja-kuvia-lahiosta