Kertova kuva -teoksen julkistamistilaisuus

Aika: 
13.8.2018 -
17:00 - 18:00
Paikka: 
SKS:n juhlasali, 2. kerros, Hallituskatu 1, Helsinki

Kertova kuva – Journalistisen kuvituksen keinoja ja mahdollisuuksia julkistetaan 13.8. klo 17 SKS:n juhlasalissa (Hallituskatu 1, 2. kerros). Ville Hänninen ja Ville Tietäväinen esittelevät kirjaa, sen kuvituksia ja kantavia ajatuksia. Teosta on myös myynnissä tarjoushintaan 25 € (norm. 36 €).

Kuvitus on yhtä kuin rakennettu, ajateltu kuva. Sitä tarvitaan, kun mennään uutistasoa syvemmälle taustoittamaan ja selittämään maailman tapahtumia. Omaperäinen kuvitus pysäyttää ja herättää mielenkiinnon artikkelia kohtaan. Kun lukija purkaa kuvituksen sanoman, hän osallistuu viestin rakentamiseen ja artikkelikokonaisuus jää mieleen. Kertova kuva pohtii lehtikuvituksen eri lajeja, mahdollisuuksia ja työprosesseja. Pilvien päällä liitelevän teorian ja juhlapuheretoriikan sijaan se tarjoaa konkreettisia esimerkkejä. Kirjassa kerrotaan, miten visuaalinen journalismi syntyy, mitä kuvilla voi kertoa ja miten. Sen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja inspiroitumista kuvankäytön mahdollisuuksista. Esimerkkeinä ovat Ville Tietäväisen kuvitukset kolmelta vuosikymmeneltä. Teos on tarkoitettu visuaalisten viestintäalojen ammattilaisille ja opiskelijoille, toimittajille – ja yleisemmin kaikille kertovasta kuvasta ja kuvien ideoista kiinnostuneille.

VILLE HÄNNINEN on kuviin erikoistunut toimittaja-tietokirjailija, joka on kirjoittanut erikoisaloistaan kymmeniin lehtiin ja tietokirjoihin. Kirjan kasvot – Sata vuotta suomalaisia kirjankansia -teoksesta hän sai vuonna 2018 Eliel Aspelin -palkinnon ja 2017 Suomen Taideyhdistyksen kirjallisuuspalkinnon.

VILLE TIETÄVÄINEN on kuvittaja, graafinen suunnittelija ja sarjakuvantekijä. Hänet on palkittu mm. Grafian Vuoden Juniorina (2000), Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannuksilla (2004), Suomen Kulttuurirahaston palkinnolla (2011) ja Sarjakuva-Finlandialla (2012). Lehtikuvituksistaan hän on saanut lukuisia koti- ja ulkomaisia palkintoja.