Matkailunkestävä Suomi? -kirjan julkistusseminaari

Aika: 
4.10.2023 - 15:30 - 18:00
Paikka: 
SKS:n juhlasali, Hallituskatu 1, Helsinki
Lisätietoa: 
tiedekirjat@finlit.fi, soile.veijola(at)ulapland.fi

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) julkaisee lokakuun alussa matkailun kulttuurintutkimuksen professori Soile Veijolan toimittaman monitieteisen kirjan Matkailunkestävä Suomi? Vastuullinen suunnittelu kulttuuri- ja luontoympäristöissä (Tietolipas 283). Teoksen asiantuntijakirjoittajat edustavat arkkitehtuuria, aluemaantiedettä ja -suunnittelua, kulttuurintutkimusta, matkailututkimusta ja matkailumaantiedettä, liiketaloustieteitä, oikeustiedettä, sosiologiaa ja ympäristöekologiaa.

Teos esittää, että Suomen on ryhdyttävä matkailun vastuullisen suunnittelun edelläkävijäksi. Se kokoaa yhteen matkailun vastuullisen suunnittelun tavoitteita, tietoa ja tekniikkaa yleistajuisesti ja mukaansatempaavasti rakentaakseen uudenlaista luottamusta matkailun kestävään tulevaisuuteen.

Ohjelma

  • Tilaisuuden avaus, kustannustoimittaja Kati Hitruhin, SKS
  • Toimittajan avaussanat kirjan sisällöstä ja tavoitteista, Soile Veijola
  • Maistiaisia kirjan sisällöstä, Elisa Lähde, Harri Hautajärvi, Nina Aarras ja Iida Kalakoski
  • Kommentoijavieraiden paneelikeskustelu kirjan annista vastuulliselle kaupunki- ja matkailusuunnittelulle: vastuullisuusvalmentaja Anu Nylund, Mood of Finland; matkailustrategi Miikka Raulo; kaupunkikulttuuriperinnön turvaamisen asiantuntija ja Hietsun Akatemian perustaja Markku Koivusalo; matkailuyrittämisen asiantuntija ja Helsinki-opas Ulla-Maija Rouhiainen ja organisaatioiden kehittäjä ja muutosasiantuntija Jyrki Laine.
  • Kuohuviinitarjoilu & Sana on Vapaa Puhujakorokkeelta

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lämpimästi tervetuloa!

Paikan päälle saapuville ei ole ennakkoilmoittautumista. SKS:n juhlasaliin mahtuu 100 henkeä.

Tilaisuutta voi seurata myös verkossa Zoomin välityksellä. Etäosallistujia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen tästä linkistä.

Sisäänkäynti liikuntaesteisille on SKS:n Mariankadun puoleiselta ulko-ovelta, ks. Esteettömyys.

Tilaisuuden järjestävät kirjan tekijät ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

 

Lisätietoja teoksesta

Soile Veijola (toim.)
Matkailunkestävä Suomi? Vastuullinen suunnittelu kulttuuri- ja luontoympäristöissä
500 s.
Tietolipas 283
SKS 2023.

Teoksessa avataan matkailusuunnittelun historiaa ja nykypäivää sekä hyvinvoinnin ja osallistumisen osatekijöitä monipuolisen asiantuntijatiedon pohjalta. Matkailu nivotaan osaksi kaikkien eliölajien elinolosuhteita turvaavaa ympäristösuunnittelua.

Kirja soveltuu oppikirjaksi eri koulutusaloille ja käsikirjaksi suunnittelijoille, liiketoiminnan ja kiinteistöjen kehittäjille sekä poliittisille päättäjille. Samalla se esittelee matkailua koskevaa tutkimustietoa niin matkailijoille kuin matkailualueiden asukkaillekin.

 

Kuinka teoksen voi hankkia?

Kirja julkaistaan painettuna kirjana sekä avoimena sähkökirjana.

Osta painettu kirja julkistustilaisuudessa, SKS:n verkkokaupasta kirjat.finlit.fi tai kirjakauppa Tiedekirjasta etuhintaan 27 € (norm. 34 €) koodilla MATKAILUSUUNNITTELU. Etu on voimassa vuoden loppuun saakka.

Lue avointa sähkökirjaa 27.9.2023 alkaen osoitteessa https://doi.org/10.21435/tl.283.