Mielen rajoilla – arjen kummat kokemukset

Mielen rajoilla
Aika: 
13.9.2017 -
16:30 - 17:30
Paikka: 
Tiedekirja, Snellmaninkatu 13, Helsinki
Lisätietoa: 
tiedotus@finlit.fi, p. 0201 131 231 / viestintä

Ohjelma

SKS:n kirjakeskiviikkona perehdymme arkiymmärryksen ylittäviin kokemuksiin ja niiden tulkintoihin Mielen rajoilla -tutkimuksen toisen kirjoittajan Marja-Liisa Honkasalon johdattamina.

Teoksen aineistona ovat suomalaisten kirjeet, joissa he kuvaavat erikoisia kokemuksiaan kuten vainajien kohtaamisia, avun ja varjeluksen saamista, outoja valoja ja ääniä, ennenäkyjä, kuolemanrajakokemuksia, ruumiista irtautumista, kummittelua ja automaattikirjoitusta. Tällaiset kokemukset määrittyvät länsimaisessa kulttuurissa usein kummiksi: ne rikkovat käsitystä todellisuudestamme modernin yhteiskunnan odotuksiin sopimattomalla tavalla.

Mielen rajoilla purkaa tätä vaikenemisen kulttuuria ja kysyy, miksi näistä kokemuksista keskusteleminen tai niiden tutkiminen on yhteiskunnassamme niin latautunut asia.

Marja-Liisa Honkasalo on lääketieteellisen antropologian tutkija ja Turun yliopiston Kulttuurin ja terveyden tutkimusyksikön tutkimusjohtaja. Teoksen toinen tekijä dosentti Kaarina Koski on uskomusperinteeseen ja kuolemakulttuuriin erikoistunut folkloristi.

Kirjakeskiviikkona Mielen rajoilla – arjen kummat kokemukset on tarjouksessa tilaisuuden aikana 24,00 euron hintaan (norm. 33 euroa). Lisäksi saat tilaisuuden aikana 25 % alennuksen kaikista muista SKS:n normaalihintaisista kirjoista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Tiedekirjaan Snellmaninkadulle!