Ossian-lukupiiri alkaa SKS:ssa

Kuva: Laura Tikkanen, SKS
Aika: 
14.2.2019 -
16:00 - 17:30
Paikka: 
SKS:n opetus- ja neuvottelutila, Hallituskatu 1, Helsinki
Lisätietoa: 
Hanna Karhu, hanna.karhu@helsinki.fi

Ossian-lukupiirin ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 14.2.2019. Ei Helsingissä oleville viritämme tarvittaessa Skype-yhteyden. Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan lukupiiriä ja FT Hanna Karhu alustaa aiheesta.

Ossianin laulut (The Poems of Ossian, 1765) oli aikansa kirjallinen sensaatio, jonka julkaiseminen vaikutti Suomessa niin Kalevalan kuin folkloristiikan oppialan syntyyn. Teosta lukivat ”kaikki” Madame de Staëlista Goetheen ja Fredrika ja J. L. Runebergista Aleksis Kiveen.   

Ossian-lukupiirin tarkoituksena on kerätä yhteen tästä pitkään hyljeksitystä, mutta monien tieteenalojen kannalta tärkeästä teoksesta kiinnostuneita tutkijoita. Lukupiirissä on tarkoitus lukea yhdessä Ossianin lauluja, mutta myös alustaa ja keskustella erilaisista aihepiireistä, lukupiiriläisten kiinnostuksen mukaan. Tällaisia aiheita voisivat olla esimerkiksi Ossianin laulujen merkitys kotimaiselle kirjallisuudelle, Ossianin laulujen autenttisuuskysymykset ja julkaisuhistoria, Ossianin laulujen merkitys eri kielialueiden kirjallisuuksille/jollekin tietylle kirjailijalle, Ossianin laulut kirjallisuuden ja suullisen perinteen rajalla, Ossianin laulut ja Herder sekä Ossianin laulut ja skotlantilainen yhteiskunta jne.

Tervetuloa mukaan!

Niina Hämäläinen, Kati Kallio ja Hanna Karhu

P.S. Laita sähköpostia (hanna.karhu@helsinki.fi) jos et pääse ensimmäiseen tapaamiseen, mutta olet kiinnostunut tulemaan mukaan.

Sisäänkäynti liikuntaesteisille on SKS:n Mariankadun puoleiselta ulko-ovelta (ks. Esteettömyys).