SKS:n kirjakeskiviikko: Saamelaisten mytologia

Aika: 
7.11.2018 -
16:30 - 17:30
Paikka: 
Tiedekirja, Snellmaninkatu 13, Helsinki
Lisätietoa: 
tiedotus@finlit.fi, 0201 131 231 / viestintä

Mitä tarinoita seidat, revontulet ja pyhät erämaajärvet kertovat? Millaiset ovat saamelaisen samaanin, noadin taidot? Uskontotieteen emeritusprofessori Juha Pentikäinen ja uskontotieteen dosentti Risto Pulkkinen keskustelevat saamelaisten muinaisuskosta, myyteistä ja maailmankuvasta. Heidän uusi kirjansa Saamelaisten mytologia ilmestyi syksyllä 2018.

Saamelaisten muinaisusko on enemmän kuin uskonto – se on maailmankuva, jonka varassa pohjoinen kansa on elänyt sopusoinnussa tämän- ja tuonpuoleisten voimien kanssa. Perinteitä ja myyttejä on joikattu, kerrottu tarinoina iltanuotioilla ja annettu opetuksina nuoremmille, jotta elämä jatkuisi. Juha Pentikäisen ja Risto Pulkkisen kirja avaa eteemme saamelaisten mytologian ainutlaatuiset legendat, ja auttaa samalla valtaväestöä ymmärtämään paremmin pohjoisen alkuperäiskansan ikivanhaa historiaa ja kulttuuria. Samalla teos jatkaa tärkeää keskustelua saamelaisten kulttuurisista oikeuksista. 

Juha Pentikäinen on kansanuskon ja mytologian tutkijana tunnettu Helsingin yliopiston uskontotieteen emeritusprofessori. 
Risto Pulkkinen on Helsingin yliopiston uskontotieteen dosentti ja Lapin yliopiston pohjoisen etnografian dosentti sekä Suomen evankelisluterilaisen kirkon pappi. 

Kirjakeskiviikon kirja on myynnissä tarjoushintaan tilaisuuden aikana.
Lisäksi saat tilaisuuden aikana 25 % alennuksen kaikista muista SKS:n normaalihintaisista kirjoista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Tiedekirjaan Snellmaninkadulle!