Tekstin nautinnosta -kirjan julkistustilaisuus

Asta Kihlman: Tekstin nautinnosta – Kuvan luennasta kirjoittamisen aktiin (SKS 2022)
Aika: 
15.12.2022 - 15:00 - 16:30
Paikka: 
SKS:n juhlasali, Hallituskatu 1, Helsinki
Lisätietoa: 
SKS:n tiedekustantamo, tiedekustantamo@finlit.fi

Tervetuloa julkistamaan teos Tekstin nautinnosta Kuvan luennasta kirjoittamisen aktiin! Tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja kirjan kustantajalta, tekijöiltä sekä Harri Kalhalta, jota tuoreella kirjalla juhlistetaan. Lopuksi nostetaan malja tuoreelle kirjalle ja Harri Kalhalle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.

SKS:n juhlasaliin mahtuu 100 henkeä.

Sisäänkäynti liikuntaesteisille on SKS:n Mariankadun puoleiselta ulko-ovelta (ks. Esteettömyys).

Lisätietoja teoksesta:

Tekstin nautinnosta – Kuvan luennasta kirjoittamisen aktiin. Toim. Asta Kihlman. Tietolipas 276. SKS 2022.

Teos laajentaa näkemyksiämme taiteen diskurssien ja sukupuolijärjestelmän usein piileväksikin jäävistä kytköksistä kieleen, käsitteisiin, kuviin sekä tapoihimme toimia. Visuaalisen kulttuurin tutkimuksen ja jälkistrukturalismin keinoin teos tarkastelee taiteen, modernismin ja moderniteetin problematiikkaa nykyisestä jälkimodernista ajasta käsin.

Käsiteltävät teemat laajentavat näkemyksiämme niin värin queer-potentiaalista, luovuuden sukupuolittuneisuudesta kuin näkyvyyden politiikasta. Teos tarjoaa lukijalle kuvankatsomista laajentavan matkan. Taiteen katsominen ja siitä kirjoittaminen muuttuvat osallistaviksi ja affektiivisiksi piirileikeiksi tutkimuskohteiden kanssa.

Teos on avoimesti luettavissa osoitteessa https://doi.org/10.21435/tl.276.

Painetun kirjan voi tilata etuhintaan 24,90 € SKS:n verkkokaupasta https://kirjat.finlit.fi koodilla TEKSTINNAUTINNOSTA2022.