Uusi Viron historia

Uusi Viron historia
Aika: 
19.4.2017 -
16:30 - 17:30
Paikka: 
Tiedekirja, Snellmaninkatu 13, Helsinki
Lisätietoa: 
tiedotus@finlit.fi, p. 0201 131 231 / viestintä

Ohjelma

SKS:n kirjakeskiviikon aiheena on Viro. Tutustumme Viron historiaan ja nykypäivään todellisen Viro-asiantuntijan, Seppo Zetterbergin johdolla.

Zetterbergin teos Uusi Viron historia on tietopaketti Viron-matkailijoille ja naapurimaasta kiinnostuneille. Se kertoo Viron ja sen asukkaiden vaiheista jääkaudesta aina syksyyn 2016 saakka, jolloin Kersti Kaljulaid ensimmäisenä naisena valittiin tasavallan presidentiksi.

Viron kohtaloon on vaikuttanut voimakkaasti sijainti idän ja lännen välillä: varhaisesta historiastaan lähtien Viro on ollut kulkureitti niin kaupalle ja kulttuurille kuin armeijoillekin. Maan sijainti on tuonut mukanaan sotia ja miehityksiä, mutta samalla se on synnyttänyt Viroon taloudellista toimeliaisuutta ja kulttuurista vireyttä.

Professori emeritus Seppo Zetterberg on yliopistouransa lisäksi toiminut Suomen Viron-instituutin johtajana ja hän on muun muassa Tarton yliopiston kunniatohtori.

Kirjakeskiviikon kirja Uusi Viron historia on tarjouksessa tilaisuuden aikana 23,00 euron hintaan (norm. 33 euroa). Lisäksi saat tilaisuuden aikana 25 % alnnuksen kaikista muista SKS:n normaalihintaiista kirjoista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Tiedekirjaan Snellmaninkadulle!