Äänikirjat mullistavat kirjallisuutta – SKS kerää kokemuksia

Kuva: Pixabay
16.9.2020 - 16:30
Äänikirjat ovat juuri nyt ajankohtainen puheenaihe. Kokemuksesi äänikirjojen tekemisestä, kuuntelusta ja käyttämisestä kiinnostavat myös SKS:aa.

Äänikirjojen suosio on kasvanut nopeasti. Digitalisaatio on mahdollistanut kirjojen kuuntelemisen helposti lenkillä, autolla ajaessa tai vaikkapa kotitöitä tehdessä. Äänikirjat muuttavat sekä kirjallisuuden markkinoita että kirjallisuuden käyttämisen tapaa – mahdollisesti itse kirjallisuuttakin.

Kerro, milloin aloit kuunnella äänikirjoja ja millainen oli ensimmäinen kuuntelukokemuksesi. Mitä kirjoja kuuntelet äänikirjoina ja miten valitset kuunneltavat kirjat? Entä mitkä kirjallisuuden lajit toimivat mielestäsi parhaiten kuunneltuna? Jos työskentelet kirjallisuuden parissa, kerro, miten äänikirjojen suosio on vaikuttanut työhösi. Kerro myös, miten äänikirjat muuttavat kirjallisuutta. Tai jos et kuuntele äänikirjoja, kerro miksi et.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää Äänikirjat mullistavat kirjallisuutta -muistitietokeruun 16.9.2020–28.2.2021. Kirjoitukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2021. Arvomme kirjapalkintoja kaikkien vastaajien kesken.

Vastausohjeet: https://www.finlit.fi/aanikirjat

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi