Apurahanhakijoiden riemut ja pettymykset talteen

Kuva: Roscoe-Lee Peters
7.1.2020 - 13:30
Oletko hakenut apurahaa suomalaisilta apurahasäätiöiltä? Kerro kokemuksistasi!

Joka vuosi tuhannet tutkijat, taiteilijat ja kulttuurintekijät hakevat apurahaa suomalaisilta apurahasäätiöiltä. Myönnetyillä apurahoilla tehdään ainutlaatuista työtä. Toisaalta monet joutuvat pettymään, sillä apurahoja on mahdollista myöntää vain murto-osalle hakijoista.

Keräämme muistoja ja kokemuksia apurahojen hakemisesta ja saamisesta. Kirjoitus voi koskea minkä tahansa suomalaisen säätiön apurahaa, ja apuraha voi olla miltä tahansa alalta.

Mihin ja minkä suuruista apurahaa hait? Millaisia tunteita ja ajatuksia myönteinen tai kielteinen apurahapäätös herätti? Miten käytit apurahan ja tulitko sillä toimeen? Kerro historiastasi apurahanhakijana. Olemme kiinnostuneita myös kokemuksistasi apurahalla rahoitetussa tutkimushankkeessa työskentelystä. Kerro onnistumisista ja epäonnistumisista apurahakaudeltasi. Lähetä kirjoituksesi 31.12.2020 mennessä.

Vuonna 2020 on kulunut 100 vuotta Alfred Kordelinin säätiön toiminnan aloittamisesta. Apurahamuistoni-keruun järjestää Alfred Kordelinin säätiö yhteistyössä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran, Svenska litteratursällskapetin, Suomen Kulttuurirahaston, Jenny ja Antti Wihurin rahaston sekä Svenska kulturfondenin kanssa. Tuloksista tiedotamme keväällä 2021. Palkitsemme parhaat kirjoitukset rahapalkinnoilla. Suomenkieliset kirjoitukset arkistoidaan SKS:n ja ruotsinkieliset SLS:n arkistoon.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/apurahamuistoni

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi