Harri Nordellin aineistoa SKS:n arkistoon

Runoilija Harri Nordellin aineistoa SKS:n arkistossa. Kuva: SKS.
18.11.2020 - 11:30
SKS on saanut arkistonsa kokoelmiin runoilija Harri Nordellin käsikirjoituksia ja muuta arkistoaineistoa. Julkaistujen ja julkaisemattomien runokäsikirjoitusten ja -luonnosten lisäksi Nordell luovutti SKS:lle muun muassa lehtileikkeitä ja valokuvia uransa varrelta.

Harri Nordell (s. 1956) on tunnettu vähäeleisestä ja omaperäisestä runoudestaan. Hän debytoi runokokoelmallaan Syvällä päivät vuonna 1980. Yhteensä runoteoksia on ilmestynyt kuusi, viimeisin, Tanssiva karhu -palkinnon ehdokkaanakin ollut Hajo, vuonna 2016. Hänen runojaan on myös käännetty useille kielille.

Harri Nordellia haastateltiin SKS:n Puhuva kirjailija – kertova arkisto -hankkeessa vuonna 2013. Hankkeen tarkoituksena oli haastatella uransa eri vaiheissa olevia nykykirjailijoita ja saada talteen heidän ajatuksiaan kirjoittamisesta ja kirjallisuuden merkityksistä ajalta, jolloin perinteisiä arkistoaineistoja ei entiseen tapaan synny. Nyt SKS:n arkistoon saatu aineisto täydentää hienolla tavalla kirjailijahaastattelun antamaa kuvaa Nordellin kirjailijanurasta.

Harri Nordellin arkisto on vapaasti tutkittavissa SKS:n arkiston tutkijasalissa, kunhan se on järjestetty ja luetteloitu. Myös Nordellin kirjailijahaastattelu on vapaasti kuunneltavissa.

SKS:n arkisto ottaa vastaan kirjailijoiden alkuperäisiä henkilöarkistoaineistoja, kuten käsikirjoituksia ja luonnoksia, kirjeenvaihtoa, päiväkirjoja, kuvia ja äänitteitä.

Lisätietoja: SKS:n arkisto, arkisto@finlit.fi, p. 0201 131 262