Heli Kautonen SKS:n kirjaston johtajaksi

23.1.2019 - 09:15
SKS:n uudeksi kirjastonjohtajaksi on valittu Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalveluiden palvelupäällikkö Heli Kautonen.

Heli Kautonen on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1995. Hän väittelee filosofian tohtoriksi digitaalisten palvelujen käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta Aalto-yliopistossa helmikuussa 2019.

Heli Kautonen on toiminut Kansalliskirjastossa kirjastoverkkopalveluiden palvelupäällikkönä vuodesta 2011 ja sitä ennen SKS:ssa suunnittelijana ja verkkoviestinnän tuottajana 2002–2011. Hän tuntee entuudestaan monipuolisesti SKS:n toimintaa, ja hänen kokemuksensa digitaalisten kirjastopalveluiden käyttäjäkeskeisestä kehittämisestä tukevat hyvin SKS:n tavoitteita yhä asiakaslähtöisempien palveluiden aikaan saamiseksi.

SKS:n kirjasto on Suomen johtava kulttuurien tutkimuksen erikoiskirjasto, joka kartuttaa myös kirjallisuudentutkimuksen ja kotimaisen kaunokirjallisuuden kokoelmiaan.

SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii tutkimuslaitoksena, muistiorganisaationa ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto-osasto. Seuraan kuuluu runsaat 2 500 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin kahdeksankymmentä henkilöä.