Hyppää kyytiin! – SKS toivoo muistoja liftireissuilta

Hyppää kyytiin! Kerro muistosi liftaamisesta 1.4.2020–30.9.2020
1.4.2020 - 09:30
Muistoja ja kokemuksia liftaamisesta sekä kuljettajan että peukalokyytiläisen näkökulmasta voi lähettää Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle syyskuun 2020 loppuun saakka.

Liftarit eivät katoa vain kummitustarinoissa. Peukalokyytiläiset ovat olleet harvinainen näky tienlaidalla jo muutaman vuosikymmenen ajan. Omien autojen yleistyminen ja joukkoliikenteen kehittyminen ovat osaltaan vähentäneet tämän matkaamismuodon suosiota. Myös tarinat liftaamisen vaaroista ovat eläneet sinnikkäästi. Totta onkin, että joskus kohtaamiset ovat johtaneet ikäviin kokemuksiin. Toisaalta rahan säästäminen, ekologisuus tai elämykset ovat motivoineet matkantekijöitä suuntaamaan tien laitaan ja nostamaan peukalon pystyyn. Useimmiten matka määränpäähän on taittunut sulavasti ja kyydin tarjoajakin on saanut kaivattua juttuseuraa. Parhaimmillaan kyydistä on tarttunut mukaan mukavia muistoja ja tarinoita, joskus jopa uusi ystävä.

Missä tilanteessa olet ottanut liftareita kyytiin? Millaisia henkilöitä tai sattumuksia olet kohdannut liftatessasi? Kirjoita ikimuistoisesta liftimatkastasi. Entä milloin olet jättänyt nousematta auton kyytiin? Millaisia ikäviä asioita liftireissuillasi on tapahtunut? Kerro, millaisia liftaamiseen liittyviä varoitustarinoita olet kuullut.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää Hyppää kyytiin! -muistitietokeruun liftaamisesta 1.4.2020–30.9.2020. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista syksyllä 2020. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: https://www.finlit.fi/liftaaminen

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi