Joulupukki, vanha tuttu, puuhkalakki, karvanuttu – Kerro joulupukkimuistosi SKS:lle

Joulupukki. Kuva: Visit Finland/Juho Kuva
15.10.2020 - 09:00
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Joulupukkisäätiö keräävät muistikuvia ja mietteitä suomalaisesta joulupukista.

Jokaisella suomalaisella on mielikuva joulupukista. Korvatunturin kuuluisimmasta asukkaasta keräsimme tietoa edellisen kerran 30 vuotta sitten. Nyt joulupukkiin liittyvät muistot ja kokemukset kiinnostavat taas meitä. Millä tavalla suomalainen joulupukkiperinne on muuttunut viime vuosikymmeninä?

Kerro, millaisia ajatuksia suomalainen joulupukki sinussa herättää! Toivomme myös valokuvia joulupukista ja kohtaamisista joulupukin tai -tonttujen kanssa.

Milloin kuulit joulupukista tai tapasit hänet ensimmäistä kertaa? Mitä joulupukista kerrottiin lapsuudessasi? Muistatko milloin et enää uskonut joulupukkiin? Kerro mieleenpainuvin joulupukkiin tai -tonttuihin liittyvä muistosi. Kuvaile myös, millainen on mielestäsi hyvä tai huono joulupukki ja miten jouluperinteesi ovat muuttuneet viime vuosikymmeninä. Entä miten suomalainen joulupukki eroaa mielestäsi muiden maiden joulupukeista?

SKS ja Joulupukkisäätiö järjestävät Joulupukki, vanha tuttu, puuhkalakki, karvanuttu -muistitietokeruun 15.10.2020–6.1.2021. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2021. Arvomme kirjapalkintoja kaikkien vastaajien kesken.

Vastausohjeet: https://www.finlit.fi/joulupukki

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi