Kirjekaveruudesta rakkauskirjeenvaihtoon – SKS on kiinnostunut suomalaisille tärkeistä kirjeistä

Kuva: SKS
27.2.2019 - 10:30
Kirjeitä ja niihin liittyviä muistoja voi nyt lähettää Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle.

Oletko säilyttänyt nuoruuden kirjeesi? Entä vanhempiesi tai isovanhempiesi kirjeenvaihtoa? Pitivätkö sukulaisesi yhteyttä kirjeitse toisesta maasta tai mantereelta? Onko hallussasi kirjeenvaihtoa, jonka tarinan haluat kertoa?

SKS on kiinnostunut sekä uusista että vanhoista kirjeistä. SKS toivoo erityisesti kirjeaineistoja, joissa on tallessa kirjeet molempiin suuntiin. Jos haluat luovuttaa kirjeitä, ota yhteyttä SKS:n arkistoon.

Kirjeiden ohella SKS kerää muistoja kirjeiden kirjoittamisesta. Kerro SKS:lle sinulle tärkeiden kirjeiden tarina! Kirjoituksessasi voit pohtia elämänvaiheitasi kirjeiden kirjoittajana ja vastaanottajana. Voit kirjoittaa esimerkiksi kirjeenvaihtokavereistasi, kirjeissä käsitellyistä aiheista tai käytetyistä kirjoitusvälineistä. SKS:aa kiinnostaa myös, millaisissa tilanteissa kirjoitit kirjeitä ja miltä kirjeiden lähettäminen tai vastaanottaminen tuntui. Kerro myös, miten sähköpostin yleistyminen vaikutti yhteydenpitoosi ja paperikirjeiden kirjoittamiseen.

Kirjeiden kertomaa -keruu jatkuu marraskuun 2019 loppuun saakka. SKS tiedottaa tuloksista keväällä 2020 ja arpoo kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/kirjeiden-kertomaa

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi