Leikin paikat – Tutkijoita kiinnostaa, millaisia olivat suosikkileikkipuistosi

Kuva: Teuvo Kanerva, Museovirasto.
8.9.2021 - 15:00
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura sekä tutkijat Essi Jouhki Jyväskylän yliopistosta ja Veera Moll Aalto-yliopistosta kaipaavat muistoja leikkipuistoista ja leikkikentiltä.

Millaisia muistoja sinulla on leikkipuistoista tai -kentistä? Vietitkö lapsena aikaa leikkipuistoissa tai käytkö niissä lastesi kanssa? Oletko työskennellyt puistotätinä, leikinohjaajana tai suunnitellut työksesi leikkipuistoympäristöjä? Toivomme nyt kirjoituksia entisiltä ja nykypäivän leikkijöiltä, vanhemmilta, leikkikenttien henkilökunnalta ja leikkiympäristöjen suunnittelijoilta. Kerro omat muistosi!

Leikin paikat -muistitietokeruulla juhlistamme pian 110 vuotta täyttävää leikkipuistotoimintaa ja valotamme leikkiympäristöjen historiaa, nykypäivää ja merkitystä lapsille ja aikuisille.

Kerro, millaisia olivat sinun suosikkipuistosi! Missä ne sijaitsivat, mitä niissä tehtiin ja leikittiin? Miltä niissä näytti, tuntui, tuoksui ja kuulosti? Jos olet käynyt leikkipuistossa lastesi kanssa, kerro mikä merkitys leikkipuistoilla on ollut perheenne arjessa. Millainen on mielestäsi hyvä puisto? Jos taas olet ollut töissä leikkipuistossa, kerro millaista niiden arki on ollut.

Mainitsethan vastauksessasi paikkakunnan ja vuosikymmenen, jolle muistosi sijoittuvat. Voit lähettää SKS:lle myös valokuvia ja piirustuksia.

Keruun järjestävät SKS sekä Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori Essi Jouhki ja Aalto-yliopiston väitöskirjatutkija Veera Moll. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2022 ja arvomme vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/leikin-paikat

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi
Essi Jouhki, essi.k.jouhki@jyu.fi
Veera Moll, veera.moll@aalto.fi