Lotte Tarkasta SKS:n esimies

9.4.2019 - 16:45
SKS:n valtuuskunta valitsi puheenjohtajakseen ja seuran esimieheksi Helsingin yliopiston folkloristiikan professori Lotte Tarkan.

Professori Lotte Tarkan tutkimusteemat liittyvät muun muassa kalevalamittaiseen kansanrunouteen, sanamagiaan, eepostutkimukseen, myyttiseen mielikuvitukseen, perinteen transformaatioon ja folkloren ideologiseen käyttöön. Hänen väitöstutkimuksensa Rajarahvaan laulu. Tutkimus Vuokkiniemen kalevalamittaisesta runokulttuurista 1821–1921 ilmestyi 2005. Ennen folkloristiikan professuuria Lotte Tarkka on työskennellyt muissa tutkimus- ja opetustehtävissä Helsingin ja Turun yliopistoissa sekä useissa tutkimushankkeissa SKS:n arkistossa.

Lotte Tarkka on Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen, ja hän toimii useissa luottamustehtävissä tieteellisissä seuroissa ja yliopistossa. SKS:n hallituksessa hän on toiminut vuosina 2009–2018 ja valtuuskunnassa 2007–2009 ja 2019–. 

SKS:n esimies edustaa seuraa erilaisissa tilaisuuksissa, ja on tärkeää, että hänellä on merkittävät tieteelliset ansiot joltakin seuran keskeisalalta ja näkyvyyttä akateemisessa maailmassa ja tiedeyhteisössä.

SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii tutkimuslaitoksena, muistiorganisaationa ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto-osasto. Seuraan kuuluu runsaat 2 300 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin kahdeksankymmentä henkilöä.