Mia Merin teos Egypti – Kala sarkofagissa ja muita mysteereitä Vuoden historiateos 2020 -ehdokkaaksi

11.12.2020 - 16:00
Vuoden historiateos -palkinnon ehdokkaat on julkistettu. Mia Merin teos Egypti – Kala sarkofagissa ja muita mysteereitä on yksi yhdestätoista palkintoehdokkaasta.

Historian Ystäväin Liitto valitsee vuosittain Vuoden historiateoksen. Palkinnon kriteerinä on, että valittu teos on ”erittäin ansiokkaasti edistänyt historiallisen tietämyksen laajenemista ja syvenemistä suomalaisen yleisön keskuudessa”. Palkintoa on jaettu vuodesta 1973 alkaen. Vuoden 2020 yksitoista palkintoehdokasta julkistettiin Historian Ystäväin Liiton tilaisuudessa 9.12.2020.

Teoksessaan Egypti – Kala sarkofagissa ja muita mysteereitä egyptologi Mia Meri johdattaa lukijan muinaisen Egyptin mysteereiden äärelle. Teos esittelee faraoiden ajan suuria arvoituksia kevyesti ja viihdyttävästi ja murtaa samalla väärinkäsityksiä elämästä ja kuolemasta Niilin ikuisessa valtakunnassa. Kirja on kuvitettu samoilla esineillä, jotka ovat esillä Amos Rexin Egyptin loisto -näyttelyssä.

Palkinnon voittaja selviää 6.2.2021 Suomalaisilla historiapäivillä Lahdessa. Voittajan valitsee palkintolautakunta, johon kuuluvat professori Aura Korppi-Tommola (puheenjohtaja), lehtori Vuokko Aromaa sekä opetusneuvos Ville Marjomäki.

Tutustu teokseen SKS:n verkkokaupassa >>

Palkinnon lisätiedot ja aikaisempina vuosina palkitut: https://www.historianyst.fi/