Mieli ja Aleksis Kivi kohtaavat Kampin kauppakeskuksessa

6.9.2017 - 08:00
Toivoa kirjallisuudesta -tapahtumassa 10.10. vietetään sekä Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää että Maailman mielenterveyspäivää.

Toivoa kirjallisuudesta -päivän viesti on: mielenterveys on terveyttä, jota voi vahvistaa, ja kulttuuri vahvistaa mielenterveyttä. Epävarmassa maailmassa toivon merkitys mielenterveydelle korostuu. Kirjat ja kirjallisuus voivat tuoda elämään toivoa, iloa ja voimaa.

Koko päivän kello 17 saakka jaamme ja vastaanotamme kaupunkilaisten toivokirjavinkkejä. Toivokirjapuuhun vinkkinsä jättäneet saavat mukaansa Mieli-kirjanmerkin. Helsingin kaupunginkirjaston fillarikirjastosta voi lainata Toivoa kirjallisuudesta -kiertueelta tuttuja toivoa antaneita kirjoja. Päivän aikana tapaamme myös Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tietokirjailijoita, joiden teoksissa tai omassa elämässä kirjallisuus on antanut toivoa. Vielä tarjoamme tilaisuuden stressitestin tekemiseen, jaamme tietoa mielen vahvistamisesta arjessa ja annamme mahdollisuuden rauhoittua keskellä vilkasta kauppakeskusta.

Päivän huippukohta on SKS:n Aleksis Kiven rahaston elämäntyöpalkinnon jakaminen merkittävälle kirjailijalle sekä Suomen Mielenterveysseuran Valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon jakaminen. Jakotilaisuutta johdattelee itseoikeutetusti Nummisuutarien Esko.

Aikataulutettu ohjelma

9:30 Aamusoitto
12:00 SKS:n Aleksis Kiven rahaston palkinnon jako ja Valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon jako.
13:30–15:30 Toivoa kirjallisuudesta -kirjailijatapaamisia. Haastateltavina Ritva Ylönen, Samae Koskinen ja Jussi Jalonen.

Suomen Mielenterveysseura on jakanut valtakunnallista mielenterveyspalkintoa Maailman mielenterveyspäivänä vuodesta 1994 lähtien. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on omassa elämässään ja toiminnassaan edistänyt ihmisten henkistä hyvinvointia ja tukenut mielenterveyttä varsinaisen mielenterveystyön ulkopuolella.

Aleksis Kiven rahaston palkinto on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran elämäntyöpalkinto suomenkielisen kaunokirjallisen työn ja palkinnon saajan kirjallisen työn kunnioittamiseksi. Palkintoa on jaettu vuodesta 1936. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi palkintosumma on tänä vuonna 25 000 euroa.

Tapahtuman järjestävät Suomen Mielenterveysseura, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Helsingin kaupungin kirjasto.