Millainen on sinun sirkusmuistosi?

Kuva: Metsä –The forest project (c) Ben Hopper
8.4.2019 - 14:15
Kevät lähettää sirkuskaravaanit kiertueilleen. Samalla käynnistyy muistitietokeruu, jossa niin yleisöllä, harrastajilla kuin ammattilaisillakin on mahdollisuus kertoa muistojaan sirkuksesta.

Sirkus saapui Suomeen kiertävien seurueiden mukana yli kaksisataa vuotta sitten, toki yksittäisiä sirkustaiteilijoita oli nähty maassamme aikaisemminkin. Vuosien varrella sirkustaiteen arvostus ja tunnettuus ovat kasvaneet ja sirkuskin on muuttanut muotoaan, moneen kertaan.

Tänä päivänä sirkus on suosittu harrastus ja sirkustaitoja harjoittelee noin 10 000 harrastajaa ympäri maan. Sirkusammattilaisia on maassamme useita satoja. He työskentelevät esitys- ja opetustoiminnan parissa ja vievät sirkusta myös erityisryhmien saataville. Esitystoimintaa järjestävät teltoin kiertävät sirkukset, nykysirkusryhmät ja nuorisosirkukset. Sirkusta voi nähdä niin festivaaleilla kuin kulttuuritalojen ja teatterienkin näyttämöillä. Sirkustaidetta voi kohdata myös hoivakodissa, päiväkodissa, koulussa, puistossa tai kadulla.  

Keräämme sirkusammattilaisten, harrastajien ja yleisön kokemuksia sirkuksesta eri vuosikymmeniltä. Kirjoituksessa voit esimerkiksi kuvailla jotakin näkemääsi esitystä tai kertoa sirkusharrastuksestasi tai sirkusammattilaisen elämästä.

Minun sirkusmuistoni -keruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Sirkuksen tiedotuskeskus yhteistyössä Suomen Nuorisosirkusliiton ja Sirkus Finlandian kanssa. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista sen päätyttyä. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/minun-sirkusmuistoni

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi
Johanna Mäkelä, Sirkuksen tiedotuskeskus, puh. 050 464 3203, johanna.makela@sirkusinfo.fi