Mitä on mielenterveys?

Kasvi. Kuva: Jukka Timonen, SKS.
22.11.2021 - 17:00
Kerro mielenterveyteen liittyvistä käsityksistäsi ja kokemuksistasi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle!

Miten sinä ymmärrät mielenterveyden? Aiheesta puhutaan paljon – sana voi esiintyä lehtiotsikoissa, verkossa tehtävissä testeissä ja itsehoito-oppaissa. Keräämme tietoja siitä, mitä mielenterveydellä oikeastaan tarkoitetaan nykyisin, mikä siihen vaikuttaa ja miten sen hoitaminen koetaan. Olemme kiinnostuneita mielenterveyteen liittyvistä arkisista käsityksistä, sairastaneiden ja omaisten kokemuksista, mielenterveysjärjestötyöstä sekä terveydenhoitoalan työntekijöiden näkemyksistä. Kerro omat muistosi!

Voit kirjoittaa esimerkiksi siitä, mitä on hyvä mielenterveys ja miten sitä voi ylläpitää. Kerro, miten mielenterveydestä mielestäsi keskustellaan. Tulevatko mielenterveyden ongelmat kuulluiksi? Millaisia mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä sinä tai läheisesi olette kohdanneet? Entä mistä näet mielenterveyden ongelmien johtuvan? Ovatko mielenterveyden ongelmat lisääntyneet ja miksi? Miten hyvin mielenterveysongelmia tunnistetaan ja hoidetaan?

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Mielenterveyden keskusliitto ja tutkija Anna Kinnunen järjestävät Mitä on mielenterveys? -muistitietokeruun 22.11.2021–21.4.2022. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkiston Joensuun toimipisteeseen. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2022 ja arvomme vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Lähetä omat muistosi SKS:lle osoitteessa www.finlit.fi/mielenterveys.

Lisätietoja:
Jukka Timonen, SKS:n arkiston Joensuun toimipiste, p. 040 730 1739, keruu@finlit.fi