Mökillä-kirjoituskilpailun palkintojen julkistamistilaisuus 25.4.

19.4.2017 - 12:15
Tervetuloa Mökillä-kirjoituskilpailun palkintojen sekä kirjoituskilpailun teksteistä kootun antologian julkistamistilaisuuteen tiistaina 25.4. klo 13.00 Löylyssä, Hernesaarenranta 4, Helsinki.

Marraskuun alusta 2015 elokuun loppuun 2016 käynnissä olleen kirjoituskilpailun aiheena oli suomalainen mökkeily ennen ja nyt. Valtakunnalliseen, kaikille avoimeen kirjoituskilpailuun tuli yli 900 tekstiä 876 kirjoittajalta.

Kilpailuun lähetetyissä teksteissä suomalainen mökkielämä esittäytyy koko moniulotteisuudessaan. Mökki on suomalaisille rakas ja merkittävä paikka, johon liittyy monen ihmisen vahvimmat, kestävimmät, tärkeimmät, parhaat ja joskus myös kamalimmat muistot. Maamme puolella miljoonalla mökillä on jokaisella oma tarinansa, ja hyvin usein mökillä on keskeinen merkitys käyttäjiensä, yksilöiden, parien, perheiden tai sukujen tarinassa.

Kilpailun mökkitarinat sisältävät valtavan määrän arvokasta mökkeihin ja mökkeilyyn liittyvää kulttuurihistoriallista tietoa. Kuitenkin puhuttelevimmissa teksteissä, jotka päätyivät tähän kokoelmaan ja tuomariston palkitsemiksi, painottuvat mökin merkitykset ihmisten tarinoissa ja mökkielämään liittyvät vahvat tunnekokemukset, jotka voivat olla monenlaisia: lapsuudenmuistoja, rakkauksia, riitoja, kriisejä, selviämisiä, valaistumisia.

Kilpailun järjestivät Talonpoikaiskulttuurisäätiö, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo ja A-lehdet.

Lisätietoja Talonpoikaiskulttuurisäätiön sivuilla