Näetkö painajaisia? – Pahat unet kiinnostavat nyt tutkijoita

Painajaiset ja pahat unet. Kuva: Pixabay
19.11.2019 - 11:15
Pohjoiset painajaiset -tutkimusprojekti, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Svenska litteratursällskapet i Finland keräävät tietoja ihmisten painajaiskokemuksista ja pahoista unista sekä niiden herättämistä tunteista ja ajatuksista.

Ihminen nukkuu noin kolmasosan elämästään. Useimmat meistä näkevät joka yö unia, vaikka emme muista niistä kuin pienen osan. Nukkuminen on tärkeää terveydelle ja hyvinvoinnille. Myös unennäkö voi vaikuttaa hyvinvointiin.

Kerro SKS:lle omista tai muilta kuulluista painajaisista ja pahoista unista. Kirjoituksessasi voit kuvailla, mitä painajaisissa on tapahtunut ja millaisia tunteita ne herättävät. Kerro myös, millaisia toistuvia aiheita unissa on ollut, millaisissa tilanteissa painajaisia tulee ja häiritsevätkö ne unta.

Painajaiset ja pahat unet -muistitietokeruun järjestävät Helsingin yliopistossa toimiva Pohjoiset painajaiset -tutkimusprojekti, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Svenska litteratursällskapet i Finland. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2020. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/painajaiset

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi