"Nuoriso on pilalla, vanhukset on pihalla" – Kerro SKS:lle sukupolvien välisestä kuilusta

Kirjoituskone, keskeneräisiä lauseita, sukupolvien välinen kuilu
15.11.2022 - 09:30
Onko vanhoissa viisaus ja nuorissa tulevaisuus – vai onko sittenkin nuoriso pilalla ja vanhukset pihalla? Suomalaisen Kirjallisuuden Seura toivoo nyt kirjoituksia eri sukupolvia koskevista ajatuksista.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon on tallennettu kulttuuriperintöä vuosisatojen varrelta. Osa kulttuurisista ilmiöistä jää menneisyyteen, toiset toistuvat aika ajoin, jotkut puolestaan tuntuvat kestävän ikuisesti. Eräs tällainen ikuinen ilmiö tuntuu olevan sukupolvien toisaalta kunnioittava, toisaalta karsastava suhtautuminen edeltäjiinsä ja seuraajiinsa.

Kerro SKS:lle omat muistosi ja käsityksesi siitä, kuinka eri-ikäiset ihmiset suhtautuvat toisiinsa erilaisissa tilanteissa ja elämänvaiheissa. Oletko havainnut suhtautumisessa muutosta eri aikoina? Asennoidutaanko toisiin sukupolviin eri tavalla työelämässä ja vapaa-ajalla? Kerro, millaisia eroavaisuuksista kielenkäytössä, käytöstavoissa ja mieltymyksissä olet havainnut sukupolvien välillä. Entä mistä ajattelet mahdollisten vastakkainasettelujen johtuvan?

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää Sukupolvien välinen kuilu -keruun 15.11.2022–14.4.2023. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista syksyllä 2023 ja arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Kerro omat muistosi: www.finlit.fi/sukupolvet!

Lisätietoja: SKS:n arkisto, p. 020 131 240, keruu@finlit.fi