Oletko ollut mukana voimalaitostyömaalla? – Kerro SKS:lle muistosi vesivoimarakentamisesta

Vesivoimalaitos ja sen rakentaminen
19.9.2022 - 14:30
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Oulun yliopiston professori Vesa Puuronen toivovat kirjoituksia vesivoimalaitoksista ja niiden rakentamisesta.

Vesivoimarakentaminen eli voimalaitosten rakentaminen jokiin on muuttanut jokivarsien kulttuuriympäristöjä sekä jokiluontoa merkittävästi. Samalla se on tuonut jokivarsien kyliin ja kaupunkeihin työtä, edistänyt maan sähköistämistä ja teollistumista sekä hyvinvointivaltion kehitystä.

Keräämme nyt muistoja voimalaitosten rakentamisesta ja niiden rakentamisen vaikutuksista ympäristöön. Oletko itse ollut rakennustyömaalla töissä tai seurannut rakentamista sivusta? Oletko kuullut aiheesta esimerkiksi vanhempiesi tai isovanhempiesi kertomana? Minkälaisia ajatuksia ja tunteita voimalaitokset aiheuttivat sinussa rakentamisen aikaan tai nykyään? Entä millaisia kertomuksia voimalaitoksista ja niiden rakentamisesta kerrotaan kotipaikallasi? Kerro omat muistosi!

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Oulun yliopiston sosiologian professori Vesa Puuronen järjestävät Vesivoimarakentamisen muistot -muistitietokeruun 15.9.2022–15.3.2023. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista syksyllä 2023 ja arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Osallistu osoitteessa https://www.finlit.fi/vesivoima!

Lisätietoja: SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi