Säästöpossusta osakesäästötiliin

Kuva: Katri Kivilaakso, SKS.
1.11.2021 - 08:30
Millainen on suhteesi rahaan? Kerro SKS:lle rahasta ja säästämisestä!

Suomi on vaurastunut viime vuosikymmeninä. Säästöpossujen sijaan pankit tarjoavat mahdollisuutta sijoittamiseen. Samaan aikaan Suomessa on suuri joukko ihmisiä, joilla on vaikeuksia tulla toimeen. Nyt meitä kiinnostaa suomalaisten suhde rahankäyttöön ja säästämiseen. Kerro omista tai läheistesi kokemuksista!

Kirjoita esimerkiksi siitä, miten raha vaikuttaa arkeesi ja elämänvalintoihisi. Millainen on suhteesi rahankäyttöön, säästämiseen, velkaan tai sijoittamiseen? Entä vanhemmillasi tai isovanhemmillasi? Mitä ajattelet pikavipeistä? Entä vaikuttaako taloudellinen tilanteesi sosiaalisiin suhteisiin ystävien ja sukulaisten kesken? Kerro, miksi haluat vaurastua tai miksi raha ei ole sinulle tärkeää. Kerro myös, millä tavalla ja mihin säästät tai sijoitat.

Keruun järjestää Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää Säästöpossusta osakesäästötiliin -muistitietokeruun 1.11.2021–31.3.2022. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2022 ja arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Omat muistosi rahasta voit lähettää SKS:lle osoitteessa www.finlit.fi/raha!

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi