Seitsemän veljestä ja opas sen lukemiseen juhlistaa Kiven klassikkoteosta

2.2.2020 - 14:30
Tänä keväänä tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Aleksis Kiven Seitsemän veljestä julkaistiin ensimmäistä kertaa. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisi klassikkoteoksen alun perin neljänä vihkona, joista ensimmäinen ilmestyi 2.2.1870.

Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjaisella rinteellä, liki Toukolan kylää...

Seitsemän veljestä on suomalaisen kirjallisuuden kestosuosikki ja ohittamaton klassikko. Tarina Jukolan veljeksistä tempaa mukaansa yhä uudet sukupolvet.

SKS juhlistaa Kiven rakastettua romaania julkaisemalla maaliskuun alussa Sakari Katajamäen toimittaman teoksen Seitsemän veljestä ja opas sen lukemiseen. Aleksis Kiven romaani esiintyy tässä teoksessa vuoden 1870 alkuperäisessä asussaan. Kirjaan sisältyvä lukijan opas auttaa tutustumaan klassikkoteokseen uusin silmin: mukana on johdannon lisäksi laaja henkilöhakemisto ja kiinnostavia tiivistyksiä romaanin henkilösuhteista ja tapahtumista sekä selityksiä sellaisista Kiven käyttämistä sanoista ja ilmauksista, joita ei nykysuomessa enää tapaa.

... ja mitäpä kertoisin enään heidän elämänsä päivästä ja sen vaiheista täällä? Se kulki rauhaisesti puolipäivän korkeudelle ylös ja kallistui rauhaisesti alas illan lepoon monen tuhannen, kultaisen auringon kiertoessa.

Tilaa kirja suoraan kustantajalta