SKS kerää jälleen työttömien tarinoita

Kuva: SKS
2.5.2018 - 12:00
SKS järjesti Työttömän tarina -kirjoituskilpailun vuonna 1993. Nyt haluamme jälleen kerätä työttömien tarinoita.

Vuoden 2009 talouskriisin jälkeen työttömyys kasvoi Suomessa jälleen. Vaikka talouskasvu alkoi uudelleen, on työttömyyden vähentäminen osoittautunut vaikeaksi. Julkisuudessa on keskusteltu vilkkaasti työllistämisen keinoista, työttömien aktivoinnista ja kannustinloukkujen purkamisesta. Työttömien oma ääni on julkisessa keskustelussa jäänyt talouspoliittisen puheen varjoon.

Työttömän tarina -kirjoituskilpailuun toivomme kirjoituksia siitä, millaista on olla vailla työtä, jolla tulee toimeen. Kirjoituksessa voi kertoa esimerkiksi omista kokemuksistaan työttämäksi joutuessa, omasta arjestaan ja ajatuksistaan tai työn merkityksestä itselle. Myös kokemukset työllistämistoimenpiteistä ja työttömien palveluista sekä ajatukset kotimaan tulevaisuudesta ovat kiinnostavia.

Kirjoituskilpailu jatkuu 31.10.2018 saakka. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon. SKS tiedottaa keruun tuloksista keväällä 2019.

Kirjoituskilpailun pääpalkinto on 500 euroa. Lisäksi jaetaan 100 euron tunnuspalkintoja ja arvotaan kirjapalkintoja.

Palkintolautakuntaan kuuluvat presidentti Tarja Halonen (pj.), kirjailija Sirpa Kähkönen, emeritusprofessori Sakari Heikkinen, toimittaja Timo-Erkki Heino, apulaisprofessori Lena Näre ja arkistonjohtaja Outi Hupaniittu.

Kirjoituskilpailun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja apulaisprofessori Lena Näre.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/tyottoman_tarina

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi
Lena Näre, lena.nare@helsinki.fi