SKS panostaa oppimateriaaleihin – uusi osakeyhtiö SKS Oppi ja Tieto perustettu

5.8.2019 - 14:45

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisi äidinkielen sähköiseen ylioppilaskokeeseen valmentavan oppimisympäristö Älyn tammikuussa 2018. Jatkuvasti täydentyvä palvelu sisältää nyt myös lukion kertauskurssien (ÄI8 ja ÄI9) kurssimateriaalit. Oppimateriaalituotannon laajentuessa SKS on perustanut SKS Oppi ja Tieto Oy:n. Uuden osakeyhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty SKS:n kustannusjohtaja Tero Norkola. ”Ylioppilaskirjoitusten muuttuessa digitaalisiksi lähdimme kehittämään 70 vuotta vanhaa Ylioppilastekstejä-kirjasarjaamme edistyneeksi opiskeluvälineeksi, ja nyt Äly on osoittautunut niin laajaa yleisöä palvelevaksi menestystarinaksi, että se tarvitsi jo raamikseen osakeyhtiön,” Norkola kiteyttää. 

Äly on kehitetty jatkoksi vuosittain julkaistuille Ylioppilastekstejä-kokoelmille, jotka on koottu äidinkielen ylioppilaskokeen tehtävistä ja opiskelijateksteistä. SKS julkaisi näitä kokoelmia vuosina 1948–2017, ja suosittua oppimateriaalisarjaa on myyty yli miljoona kappaletta. Älyn tehtävät on laatinut Äidinkielen opettajain liiton kokoama asiantuntijaryhmä, ja sen teknisestä toteutuksesta vastaa Mediapool. Keväällä 2019 Äly sai kunniamaininnan Grand One 2019 -kilpailun Paras verkkopalvelu -sarjassa.

Äidinkielen opettajain liitto on viime vuosikymmeninä tuottanut äidinkielen ja kirjallisuuden valtakunnallisen preliminäärikokeen. Syksystä 2018 lähtien se on julkaistu ainoastaan Äly-alustalla. Lukutaidon ja kirjoitustaidon preliminääri 2020 julkaistaan Älyssä lokakuussa 2019.

Lisätiedot:
SKS Oppi ja Tieto Oy
toimitusjohtaja Tero Norkola, tero.norkola@finlit.fi, p. 0400 882 700