SKS:n arkisto ja kirjasto avoinna heinäkuussa

SKS:n päärakennuksen ala-aula. Kuva: Gary Wornell, SKS 2019
16.6.2020 - 08:30
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkiston ja kirjaston palvelut ovat avoinna 17.7. saakka.

Kirjasto

Kirjasto on avoinna 1.–17.7. ma–pe klo 10–16.

Palvelemme asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden huomioiden seuraavasti.

  • Toivomme sinun hyödyntävän lainauksessa ja palautuksessa itsepalveluautomaatteja.
  • Tietopalvelumme on kiinni heinäkuun ajan. Voit kuitenkin lähettää meille kysymyksesi Kysy SKS:lta -palvelun kautta. Saat vastauksen elokuussa.
  • Helka-tietokannassa on heinäkuussa käyttökatko, joka alkaa 16.7. klo 15 ja kestää heinäkuun loppuun. Jos asioit kirjastossa torstai-iltapäivänä 16.7. tai perjantaina 17.7., varaudu siihen, että lainaaminen, varausten nouto, maksujen maksaminen ja uuden kirjastokortin hankinta eivät onnistu. Voit kuitenkin hyödyntää kirjaston tiloissa aineistoja ja asiakaskoneita. Lue lisää Helkan uudistuksen vaikutuksista kirjaston palveluihin.
  • Voit palauttaa lainoja aukioloaikoina kirjastoon ja muina aikoina Mariankadun sivuovella olevaan palautuslaatikkoon. Käyttökatkon aikana tulleet palautukset kirjautuvat järjestelmään vasta elokuun alussa. Lainojen eräpäivät on siirretty 12.8. saakka, joten palautuksella ei ole kiirettä.
  • Jos et esimerkiksi riskiryhmään kuulumisen vuoksi pysty asioimaan kirjaston tiloissa, olethan yhteydessä poikkeusjärjestelyistä sopimiseksi: kirjasto@finlit.fi.

Lisätietoja: p. 0201 131 272, kirjasto@finlit.fi.

Arkisto

Arkiston tutkijasali Hallituskadulla Helsingissä on avoinna 1.–17.7. ma–pe klo 10–16.
Voit tilata Hallituskadulle myös kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelman aineistoa.

Palvelemme asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden huomioiden seuraavasti. 

  • Ota yhteyttä, ilmoita tulostasi ja tilaa tarvitsemasi aineisto etukäteen edellisenä arkipäivänä klo 13 mennessä: arkisto@finlit.fi.
  • Asiakas- ja tietopalvelua saat ja aineistotilauksen voit tehdä myös Kysy SKS:lta -palvelun kautta.
  • Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden takaamiseksi arkistosalin tutkijapaikkoja on järjestetty uudelleen ja paikkoja on vähemmän kuin aikaisemmin.

Lisätietoja: SKS:n arkiston asiakaspalvelu, p. 0201 131 240, arkisto@finlit.fi

Muistathan turvaohjeet
Haluamme pitää kiinni niin asiakkaidemme kuin henkilökuntammekin turvallisuudesta, joten toivomme, että noudatat asioidessasi ohjeita ja suosituksia: seuraa opasteita ja muista turvaetäisyydet sekä käsi- ja yskimishygienia. Tulethan kirjastoon ja arkistoon vain terveenä.

Huomioithan, että koko SKS on kiinni 20. −31.7.2020.