SKS:n kirjaston lainauksissa ja varauksissa katko heinäkuussa

20.5.2020 - 08:30
SKS:n kirjaston lainauksissa ja varauksissa sekä asiakastietoihin kirjautumisessa on heinäkuussa katko, joka johtuu siitä, että Helka-kirjastot ottavat käyttöön uuden kirjastojärjestelmän.

Kahden viikon pituinen käyttökatko alkaa 16.7. klo 15.00 ja kestää heinäkuun loppuun. Kirjaston tilat ovat auki vielä 17.7., mutta käyttökatkon alettua lainaaminen, varausten nouto, maksujen maksaminen ja uuden kirjastokortin hankinta eivät onnistu.

Kaikkiin lainoihin tulee eräpäiväksi 12.8., joten lainat eivät katkon aikana eräänny. Voit palauttaa kirjoja Mariankadun ovella olevaan palautuslaatikkoon, mutta palautukset kirjautuvat järjestelmään vasta elokuun alussa.

Huomaa myös, että uuteen järjestelmään siirtyvät ainoastaan ne varaukset, joista olet saanut saapumisilmoituksen ennen katkoa. Varaudu siis tekemään varaukset uudestaan elokuussa.

Uudistus tuo elokuun alusta lähtien muutoksia myös SKS:n Finnan asiakastoimintoihin, mm. kirjautumiseen ja omien lainojen hallintaan. Kannattaa seurata tiedotustamme.

Kokoamme asiakkaidemme kannalta olennaisia päivämääriä ja ohjeita päivittyvään oppaaseen Helka ja SKS:n Finna uudistuvat – mikä muuttuu?