SKS:n syksyn uutuuskirjat tuovat uutta tietoa suomalaisten alkukodista ja lemmikkien käyttäytymisestä

2.4.2020 - 09:30
SKS:n kirjasyksy 2020 johdattaa niin suomalaisten juurille kuin vaihtoehtoisen hengellisyyden ja esoterian historiaan sekä lemmikkien sielunmaisemaan.

Mistä suomalaiset tulevat? Virolaisen arkeologian professorin Valter Langin teos Homo Fennicus etsii itämerensuomalaisten kansojen juuria, ja löytää useita suomensukuisten kansojen syntysijoja. Yhtä käänteentekeviä ovat evoluutiobiologi Helena Telkänrannan teokset lemmikkien käyttäytymisestä ja kognitiosta. Millaista on olla kissa, Millaista on olla koira? ja Millaista on olla lemmikki? ilmestyvät elokuussa.

SKS julkaisee syksyllä myös joukon Suomen historiaa uudesta näkökulmasta tarkastelevia tietokirjoja. Susan Heikkisen Pullopostia Seilin saarelta kertoo hulluuden historiasta ja Saima-nimisestä naisesta, jonka elämäntarina avautuu Seilin saarelle piilotetuista viesteistä. Kansallisarkiston ylitarkastajana työskentelevä Raija Ylönen-Peltonen puolestaan tarttuu sotahistoriamme vaiettuun aiheeseen, vangiksi jääneiden mahdottomiin valintoihin ja kohtaloihin teoksessaan ”Vain sodassa kuollut mies”.

Historia herää eloon myös muissa syksyn tietokirjoissa, jotka vievät lukijan niin 1800-luvun eurooppalaiseen Helsinkiin kuin muinaiseen Egyptiin. Kokonaan oma lukunsa on myös Joulupukin arvoituksia täynnä oleva tarina.

Tutustu vuoden 2020 kirjakatalogiin ja syksyn uutuuskirjoihin:

Tutustu uutuuskirjoihin verkkokaupassa >>
Selaa sähköistä katalogia >>