Suomalaisten maisemaelämäkerrat talteen

16.10.2017 - 13:30
Mikä on sinun maisemasi? Onko se mielessäsi vai ympärilläsi? Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska litteratursällskapet i Finland ja tutkija Laura Seesmeri keräävät nyt muistoja ja kokemuksia suomalaisille tärkeistä maisemista.

Me elämme maisemissa, olivatpa ne sitten haavetiloja tai ympäröivää todellisuutta. Ne voivat olla erämaata tai esplanadeja, saaristoa tai syrjäkyliä, lähiöiden takamaita, soita, peltoja tai taajamia. Mikä tekee maisemasta oman tuntuisen? Onko se maisema, jossa eletään arkea vai maisema, jonne pääsystä unelmoidaan? Muistitietokeruu Minun maisemani kokoaa talteen suomalaisten maisemaelämäkerrat.

Kirjoituksessa voi pohtia esimerkiksi sitä, mikä on itselle tärkeä maisema, missä se sijaitsee, mitä siellä tekee ja millaisia aistimuksia siihen liittyy. Keruun järjestäjiä kiinnostaa myös, ovatko kullekin vastaajalle merkittävät maisemat muuttuneet heidän elämänsä aikana.

Vastausaikaa on 1.6.2018 saakka. Keruun tuloksista tiedotetaan syksyllä 2018. Vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Keruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska litteratursällskapet i Finland ja Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman tutkija Laura Seesmeri.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/maisema

Lisätietoja:
Laura Seesmeri, lakapu@utu.fi
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi