Turvetuotannosta suopotkupalloon – suomalaisten suokokemukset talteen

Kuva: Jukka Timonen
5.9.2018 - 16:30
Viihdytkö sinä soilla? Suohon liittyviä kirjoituksia ja kuvia voi nyt lähettää Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle.

Suot ovat monimuotoisia elinympäristöjä, jotka muuttuvat vuodenajan mukaan. Keväinen suo on upottavan vetinen ja kuhisee elämää, talvella se on hiljaa ja kantaa hiihtäjää. Suometsätalous ja turvetuotanto tuovat monelle elannon, metsästys ja marjastus ruokaa pöytään. Suolla virkistäydytään retkeillen ja urheillen, ja suo voi olla myös taiteellisen inspiraation lähde.

Millaiselle suolle menet mielelläsi, millaisia välttelet? Miltä suo kuulostaa, näyttää, tuntuu, maistuu ja tuoksuu? SKS:lle lähetettävien kirjoistusten ja kuvien aiheena voi olla esimerkiksi jokin itselle tärkeä suo, suohon liittyvät mielikuvat tai suolla kohdatut eläimet ja kasvit. Suokokemukset voivat liittyä myös turvetuotantoon, turvehoitoihin, suotaiteen tekemiseen tai suolla harrastettaviin urheilulajeihin.

Kirjoitukset arkistoidaan SKS:n arkiston Joensuun toimipisteeseen. SKS tiedottaa keruun tuloksista kesällä 2019. Vastaajien kesken arvotaan kirja- ja tuotepalkintoja.

Kirjoitus- ja kuvakeruun Suo järjestävät Suoseura, Metsähallituksen luontopalvelut, Ympäristökulttuurin tutkijaverkosto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/suo

Lisätietoja:
Arkistotutkija Jukka Timonen, SKS:n arkiston Joensuun toimipiste, p. 040 730 1739, jukka.timonen@finlit.fi