Ukrainan sota kuohuttaa maailmaa – Kerro SKS:lle tuntemuksistasi

Ukrainan lippu, jossa on rauhankyyhky. Kuva: Pixabay.
9.3.2022 - 13:00
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura toivoo kirjoituksia ja valokuvia Ukrainan sodan herättämistä ajatuksista, tunteista ja teoista.

24.2.2022 jää historiaan päivänä, jona Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Uutisvirta täyttyi ensimmäisistä hetkistä lähtien sotatapahtumista, hädästä ja maailmanlaajuisista solidaarisuudenosoituksista. Kriisi on saanut ihmiset kaduille osoittamaan mieltään ja osallistumaan avustustoimintaan. Se on ravistellut niin maailmantaloutta kuin turvallisuudentunnetta.

Miten sinä olet reagoinut Ukrainan tapahtumiin? Kerro SKS:lle ajatuksistasi, tunteistasi ja konkreettisista teoistasi! Kirjoitusten lisäksi otamme vastaan valokuvia.

Kirjoita esimerkiksi siitä, kuinka sait tiedon sodan syttymisestä ja mitä ajatuksia tilanne sinussa herätti. Kerro lähipiirisi reaktioista sotaan, Ukrainan tapahtumien vaikutuksista arkeesi ja suunnitelmiisi sekä avustustoimiin, mielenosoituksiin tai boikotteihin osallistumisesta. Meitä kiinnostaa myös, miltä Ukrainan tapahtumat sinusta tuntuvat ja ovatko ajatuksesi muuttuneet tilanteen edetessä. Millaisena maailma näyttäytyy mielestäsi juuri nyt? Entä tulevaisuus?

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää Sota Ukrainassa -keruun 9.3.–31.5.2022. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista syksyllä 2022 ja arvomme vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Kerro Ukrainan sodan herättämistä ajatuksistasi osoitteessa www.finlit.fi/sota-ukrainassa!

Lisätietoja: SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi