Vuoden taidekirja -kilpailun ensimmäinen kunniamaininta Emil Cedercreutz -taiteilijaelämäkerralle

15.6.2020 - 13:00
Iittalan valtakunnallisen taidekirjakilpailun ensimmäinen kunniamaininta on myönnetty professori Annika Waenerbergin ja Manuel Vélez Cean kirjoittamalle Emil Cedercreutz -taiteilijaelämäkerralle.

Emil Cedercreutz 1879–1949 -teos on seikkaperäinen ja huoliteltu taidekirja, joka tuo loistavan lisän suomalaiselle taidehistorian tutkimukselle paikaten puuttuvaa ja täydentäen aiempaa tietoa. Se nostaa esille taiteilijan tuotannosta teemoja, jotka ovat nykyisinkin ajankohtaisia. Tutuksi tulevat kiehtovalla tavalla taiteilijan tuotannon vähemmän tunnetut puolet. Kirja on kuvateoksena elämyksellinen, hienostunut ja aistillinen”, palkintoperusteluissa kiitellään.

Iittalan valtakunnallisen taidekirjakilpailun järjestää Hämeenlinnan kaupunginkirjasto. Tänä vuonna palkintoraatiin kuuluivat viestintäkonsultti Anja Kuoppa (puheenjohtaja), taidehistorioitsija Leena I. E. Krohn sekä kirjastonhoitaja Ulla Hämäläinen-Pelli. Raadin sihteerinä toimi Hämeenlinnan kaupunginkirjaston palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärvi.

Lisätietoja ja palkintoperustelut kokonaisuudessaan >>

Tilaa Emil Cedercreutz -elämäkerta SKS:n verkkokaupasta >>