Muistikko

Muistikko
Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlakeruu 1.12.2016–6.12.2017

muistikko.finlit.fi

Kerro Muistikossa omat tarinasi ja jaa ne muiden kanssa!
Muistikko on SKS:n palvelu itsenäisyyden juhlavuodeksi 2017. Uutta Muistikossa on se, että tarinat ovat heti kaikkien käyttäjien luettavissa. Muistikossa voit myös liittää kertomuksesi suoraan tiettyyn paikkaan maailman kartalla. Voit osallistua myös lähettämällä postia tai sähköpostia.

Muistikkoon voit tallentaa kuvauksia arjestasi ja juhlastasi milloin vain. Ideoita voit hakea esimerkiksi seuraavista näkökulmista:

  • Kerro itsellesi merkityksellisistä tapahtumista, asioista ja paikoista ja jaa ne muiden kanssa. Voit verrata nykyistä elämääsi entiseen, ehkä arvella tulevaakin. Kerro kotiseudusta, kylästäsi tai kaupungistasi. Kuvaile, mikä on pysynyt, mikä hävinnyt tai muuttunut. – Mikä paikka on sinulle rakkain? Mikä tapahtuma on ollut elämässäsi käänteentekevä ja miksi?
  • Voit myös ottaa omien kokemustesi kautta kantaa oman yhteisösi tai vaikka koko Suomen tapahtumiin ja tapoihin. Kirjoita omista kokemuksistasi suhteessa johonkin ajankohtaiseen uutisaiheeseen. – Mitä tapahtuu juuri nyt? Millaisia muutoksia on tapahtunut? Miten ne ovat vaikuttaneet sinun elämääsi?

Toivomme kertomuksia Suomessa olevilta, tänne tulleilta ja täältä lähteneiltä, kieleen ja syntyperään katsomatta. Sisältö on tärkeintä, ei oikeinkirjoitus.

SKS:n itsenäisyyden juhlavuoden 2017 keruu kuuluu Suomi 100 -hankkeisiin.

Tiedotamme keruun tuloksista jo keruun aikana ja tarkemmin heti keruun päätyttyä. Arvomme palkintoja kaikkien vastaajien kesken.

Lisätietoja: SKS:n arkisto, keruu@finlit.fi, 0201 131 240.

Osallistu 6.12.2017 mennessä.

Kun osallistut Muistikossa, löydät ohjeet rekisteröitymiseen ja vastaamiseen palvelusta. Tarvitset vain sähköpostiosoitteen, johon saat osallistumislinkin. Rekisteröitymistietosi eivät näy muille käyttäjille, ne jäävät SKS:n arkistoon.

Jos osallistut postitse tai sähköpostitse:

  • Liitä lähetyksesi yhteyteen seuraavat tiedot: sähköpostiosoite*, nimi tai nimimerkki*, katuosoite, postinumero ja postitoimipaikka, ammatti, syntymävuosi, sukupuoli, puhelinnumero. *=pakolliset tiedot
  • Kirjoita vastaukseesi myös suostumuksesi siihen, että lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimelläsi tai nimimerkillä SKS:n arkiston.
  • Postiosoite: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, 00171 Helsinki; merkitse kuoreen tunnus ”Muistikko”.
  • Sähköpostiosoite: keruu@finlit.fi; merkitse aihekenttään otsikoksi ”Muistikko”.
Jos kirjoituksesi ylittää 5 000 merkkiä, liitä teksti tiedostona.