Luovutukset

Kirjallisuusarkistoon vastaanotettu aineistoluovutus aineiston vastaanottotilassa kesäkuussa 2014. SKS KIA. Kuva: Milla Eräsaari.
Aineistoluovutus aineiston vastaanottotilassa kesäkuussa 2014. SKS KIA. Kuva: Milla Eräsaari.
Otamme lahjoituksena vastaan hankintaohjelmamme mukaista arkistoaineistoa. Neuvottele kanssamme luovutuksesta etukäteen.

Perinteen ja nykykulttuurin aineistojen luovuttaminen

Arkisto ottaa vastaan perinnettä ja muistitietoa käsikirjoituksina, kuvina ja äänitteinä. Jokainen kansanperinteen tallennuksesta kiinnostunut voi lähettää aineistoa.

Keräämme mm. tarinoita, uskomuksia, leikkejä, vitsejä, lauluja, sananparsia ja arvoituksia, kuvauksia juhla- ja merkkipäivien vietosta ja ihmisten arkisesta elämänmenosta.

Laadimme luovutetuista aineistoista luovutussopimuksen, jossa määritellään mm. aineiston käyttöoikeudet.

Sovi henkilökunnan kanssa etukäteen lahjoittamasi aineiston toimittamisesta arkistoon.

Kulttuurihistoriallisen aineiston luovuttaminen

Arkisto ottaa lahjoituksina vastaan alkuperäisaineistoja kirjailijoilta, kääntäjiltä ja muilta kulttuurivaikuttajilta, kirjallisilta yhdistyksiltä sekä SKS:n piirissä toimivilta.

Otamme vastaan henkilöarkistoaineistoja, kuten kirjeenvaihtoa, päiväkirjoja, käsikirjoituksia, luonnoksia, puheita, esitelmiä, piirroksia, kuvia ja äänitteitä.

Jos lahjoittamasi aineisto on tallennettu tietokoneiden kovalevyille, muistitikuille, korpuille tai muille sähköisille välineille, ota etukäteen yhteyttä henkilökuntaan, jotta voimme sopia siitä, missä muodossa aineisto kannattaa luovuttaa arkistoon.

Laadimme luovutetuista aineistoista luovutussopimuksen, jossa määritellään mm. omistus- ja käyttöoikeudet.

Sovi aineiston toimittamisesta arkistoon tai sen noutamisesta etukäteen arkistonjohtajan kanssa. Maksamme aineistojen siirtoon liittyvät kuljetusmaksut.