Ohjeita opinnäytetyön tekijälle

Kuva: Helga Tahvanainen. SKS
Teetkö opinnäytetyötä, esitelmää tai tutkimusta? Etsitkö aihetta tai aineistoa esitelmään, pro graduun tai väitöskirjaan? Mielenkiintoisen aineiston löytäminen voi helpottaa aiheen valintaa. Arkisto vastaanottaa jatkuvasti uusia kiinnostavia aineistoja ja järjestäessämme vanhoja saatamme törmätä aiheisiin, joita voimme tarjota opinnäytteiden tekijöille.

Aineistoihin tutustuminen ja tutkimusaineiston kokoaminen on osa tutkimusta. Valtaosa arkiston aineistoista on käytettävissä vain arkiston tiloissa. Digitaalisia aineistoja ja aineistoluetteloja löytyy tiedonlähteet verkossa –sivulta. Joitakin kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelmien mikrofilmejä voit tilata kaukolainana arkistoihin, kirjastoihin ja museoihin, mutta muita aineistoja ei voi tilata toiselle paikkakunnalle.

Aineistoon tutustuessasi sinun kannattaa perehtyä myös siihen, kuinka aineistoihin viitataan. Katso  tarkemmat viittausohjeet perinteen ja nykykulttuurin kokoelmienkirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelmien ja Joensuun toimipisteen aineistoihin.

Jos haluat kerätä tutkimusaineiston itse haastattelemalla tai muuten keräämällä, ja luovuttaa sen SKS:n arkistoon, ota yhteyttä arkiston asiakaspalveluun. Yhteyttä kannattaa ottaa jo ennen aineiston keruuta ja tutkimussuostumusten laatimista.

Tutustu myös aineistojen käyttöön, arkiston käyttösääntöön ja hyvään tieteelliseen käytäntöön.

Asiakaspalvelijamme auttavat aineiston käyttöön ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.