Kyläillään!

Kyläillään!
Valtakunnallinen, kaikille avoin kirjoituskilpailu kyläilemisestä 1.11.2018–28.2.2019

Se yllätysvierailu, joka vieläkin hymyilyttää. Se kutsu, johon oli vaikea vastata, mutta joka osoittautui mahtavaksi kokemukseksi. Ne vieraat, jotka eivät ymmärtäneet lähteä ajoissa...

Suomalaiset ovat aina kyläilleet. Monien kyläilytavat ovat muuttuneet vuosien varrella. Millainen on sinun tarinasi?

Voit osallistua tosipohjaisella tai kaunokirjallisella tekstillä. Julkistamme tulokset alkuvuonna 2020. Parhaista kirjoituksista Maahenki-kustantamo julkaisee kokoomateoksen.

Palkinnot

Kirjoituskilpailun palkintosumma on 8 000 euroa, josta voittaja saa 5 000 euroa. Loput palkintosummasta jaetaan tuomariston harkinnan mukaan. Erityisistä ansioista voidaan myöntää kunniamainintoja.

Tuomaristo

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat arkistotutkija Marja-Leena Jalava, kirjailija Olli Jalonen, kustantaja Johanna Korhonen, toimittaja Jaana Kosunen, tal. kand. Juha Kuisma, valt. toht. Pekka Perttula, järjestöneuvos, FM Jukka Salminen ja toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.

Kirjoitusten käyttö

Kirjoitukset arkistoidaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon, jossa ne ovat käytettävissä arkiston käyttösääntöjen mukaisesti. Tekstejä ei palauteta. Kilpailun järjestäjät pidättävät julkaisuoikeuden kilpailutöihin.

Kilpailun järjestävät Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo, Suomen Kylät ry, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Suomen Kotiseutuliitto, Eläkeliitto sekä Siskot ja Simot -yhteisö.

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi | www.finlit.fi
Maaseudun Sivistysliitto, puh. 040 5636 876, raija.kallioinen@msl.fi | www.msl.fi
Suomen Kylät ry, puh. 045 249 1162, sofia.tuisku@kylatoiminta.fi | www.kylatoiminta.fi

Kirjoituskilpailun ohjeet

Kirjoita omalla kielelläsi ja tyylilläsi. Kukin kirjoittaja saa osallistua kilpailuun enintään kahdella työllä. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Jos kirjoitat muulla kielellä kuin suomeksi, liitä mukaan suomenkielinen lyhennelmä. Kirjoita vastaukseesi suostumuksesi siihen, että lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimellä tai nimimerkillä SKS:n arkistoon.

Otamme vastaan myös valokuvia. Lähettämällä kuvat annat suostumuksesi kuvien arkistointiin SKS:n arkistoon sekä niiden tutkimiseen ja julkaisemiseen arkiston sääntöjä noudattaen. Muista kuvaluovutuksista ota yhteyttä arkistokuvat@finlit.fi.

Tutustu SKS:n arkiston keruuohjeisiin.

Lähetä kirjoituksesi 28.2.2019 mennessä

  • alla olevalla lomakkeella tai
  • postitse osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, 00171 Helsinki, merkitse kuoreen tunnus ”Kyläillään!” tai
  • sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen keruu@finlit.fi, merkitse aihekenttään tunnus ”Kyläillään!”.
Jos kirjoituksesi ylittää 5 000 merkkiä, liitä teksti tiedostona.